Je kent dat wel. Je zit klaar met de wijn, de franse kaasjes, de met gerookte bacon omwikkelde stukjes geitenkaas.....de met knoflook gevulde olijfen...enfin. Gezellig! ....tot er niemand komt opdagen. Wat nu?
Na een korte dip kom je alweer snel bij je positieven en bedenk je dat die hapjes niet lang houdbaar zijn en, niet onbelangrijk, dat de wijn al open staat. Aan de slag dus!
Eerst maar eens een slok wijn. Voor de gelegenheid had ik een Chambertin Clos-de-Bèze uit ?98 opengetrokken van de handelaar Bernard Gras. Het was mijn eerste kennismaking met dit perceel. En het werd een interessante ontmoeting kan ik wel zeggen.
Deze diepdonker rode wijn bleek een uitdaging. Qua aroma?s vochten het ?eik? en het kleine zwarte fruit om de eerste plaats. De tannines zorgden voor een prettige prikkeling over de gehele lengte van mijn tong, maar wat nog het meeste opviel aan deze ?medium bodied? wijn, was de ?rokerige? afdronk die zelfs teerachtig aandeed. Je moest de wijn echt wegkauwen. Ondanks dat ik het gevoel had dat de wijn niet geheel in balans was, smaakte hij echt naar meer en blijkt het toch een topper te zijn.
Cijfer: 8,5
Oh ja, de hapjes waren ook heerlijk. |