Los van het fantastische eten wat op tafel kwam (we hebben echt zitten smullen) liet Dick mij de Santenay 1e Cru zien die hard bezig was om op de perfecte temperatuur te komen. 19 graden was het advies van de leverancier geweest en op exact die temperatuur verliet de roodbruine vloeistof zijn oude behuizing om vervolgens zijn intrek te nemen in mijn glas. Na de wijn eens flink duizelig te hebben gemaakt door het in het glas te laten walsen kwamen de aroma's flink los. Ook bij deze bourgogne de oh zo bekende geur van 'vochtige aarde' en was duidelijk merkbaar hoe rokerig de wijn was. Bij ieder slok kwamen ladingen intens zoet fruit in je mond tot leven. De wijn smaakte als Chinese zijde en liet geen enkel wrang gevoel achter in de mond. Dit is zonder meer een hele lekkere wijn te noemen. Santenay staat bekend om zijn lichte en vrij toegankelijk wijnen, maar dit exemplaar ( van het 17,91 ha grote perceel Beauregard) spant absoluut de kroon. En na de eerste fles......was er nog één...... Zo wil ik meer uitgenodigd worden! Cijfer: 8 |